Siirry pääsisältöön

Prinssi Michael ihmetteli nopeaa valmistumisaikataulua

26.4.2022

Kentin prinssi Michael tutustui Naistenlahti 3 -työmaahan.

Kentin prinssi Michael delegaatioineen tutustui Naistenlahti 3 -biovoimalaitoksen työmaahan tiistaiaamuna.

Projektipäällikkö Erkki Suvilammella oli tänään harvinainen esittelytehtävä, kun mies kertoili projektista Naistenlahdessa vierailleelle kuninkaalliselle delegaatiolle. Delegaation kärkihahmona oli Kentin prinssi Michael, joka kyseli Erkki Suvilammelta mm. projektin alku- ja loppupäivämääristä sekä ihmetteli, miten näin iso rakennustyö valmistuu niin nopeasti. Hän kyseli myös työmaavahvuudesta, joka on tällä hetkellä noin 400, kun yhtaikaa sekä puretaan vanhaa Naistenlahti 2 -voimalaitosta että rakennetaan uutta Naistenlahti 3 -voimalaitosta.

Erityisesti projektipäällikön mieltä lämmitti, kun hän sai vastata prinssin kysymykseen siitä, mikä tekee tulevasta laitoksesta modernin.

– Kerroin, että kyseessä on monipolttoainelaitos, jonka tekniikka on moderneinta, sen hyötysuhde on erinomainen ja päästöt minimaaliset.

Kentin prinssi Michael on kuningatar Elisabet II:n serkku. Prinssi johtaa omaa konsulttiyhtiötään, joka on erikoistunut rakentamiseen, tietoliikenteeseen, vakuutuksiin ja rahoitukseen. Tampereelta prinssi lähtee Helsinkiin. Kolmipäiväisen kuninkaallisen vierailun järjestää Suomen Ison-Britannian ja Kansainyhteisön kauppakamariyhdistys (B3CF). Vierailun tarkoituksena on edistää Britannian ja Suomen välisiä investointi- ja kauppasuhteita.

Naistenlahden polttoainesiiloja ja kuljettimia
Projektipäällikkö Erkki Suvilampi esitteli Naistenlahden työmaata Kentin prinssille – turvallisesti aitojen ulkopuolella.