Siirry pääsisältöön

Polttoaineen käsittelyjärjestelmä edustaa kotimaista asiantuntemusta

6.7.2020

Raumalainen BMH Technology toimittaa kierrätys- ja biopolttoaineen käsittelyjärjestelmän Naistenlahteen.

Sopimuksen allekirjoitustilaisuudessa Ari Nyrökorpi (vas.) ja toimitusjohtaja Mikko Osara BMH Technologystä sekä Antti-Jussi Halminen ja Erkki Suvilampi Tampereen Sähkölaitokselta. Taustalla Naistenlahden nykyinen polttoaineen käsittelyjärjestelmä, jonka BMH toimitti vuonna 2009.

Torstaina (2.7.) solmittiin lähes 15 miljoonan euron arvoinen sopimus, jolla raumalainen BMH Technology Oy toimittaa avaimet käteen -toimituksena biopolttoaineen vastaanottojärjestelmän (1000 m3/h), polttoaineen laaduntarkistusjärjestelmän, polttoaineainevarastojen uusimiset sekä polttoainelinjan Naistenlahti 3:n tulevalle kattilalle. Toimitus käsittää myös kierrätyspolttoaineelle oman laaduntarkistusaseman, polttoainevaraston ja polttoainelinjan kattilalle.

Polttoaineenkäsittelylaitos luovutetaan vuoden 2022 lopulla. Tilauksella on merkittävä työllistävä vaikutus.

Laitoksella korvataan vanhaa polttoteknologiaa ja lisätään uusiutuvien polttoaineiden käyttöä. Uuden laitoksen avulla Tampereen Sähkölaitoksen hiilidioksidipäästöt pienenevät noin 150 000 tonnia. Määrä on merkittävä myös koko Suomen mittakaavassa. Päästövähennys vastaa suuruusluokaltaan 30 000 öljylämmitteisen omakotitalon lämmityksen muuttamista uusiutuvalle polttoaineelle.

BMH Technology on toimittanut jo edellisen, vuonna 2009 valmistuneen biopolttoainejärjestelmän Naistenlahteen. Nyt tilattu järjestelmä on tärkeä jatko yhteistyöhön.

Sopimus polttoaineen käsittelyjärjestelmästä allekirjoitettiin 2. heinäkuuta 2020.