Siirry pääsisältöön

Naistenlahti riisuttiin ledivaloistaan

1.6.2020

Naistenlahden julkisivu riisuttiin ledivaloista.

Naistenlahden voimalaitoksen valot ovat olleet jo vuosia kaupungin näyttävimpien joukossa. Monina juhlapäivinä ja -viikkoina Sähkölaitosta on pyydetty valaisemaan voimalaitos eri teemaväreillä, mm. sydänviikon ja uuden yliopiston avajaisten kunniaksi.

Toukokuun puolivälissä ledivalomatriisit purettiin ja otettiin talteen, kun voimalaitoksen tontilla valmistaudutaan uuden Naistenlahti 3:n rakentamiseen. Ledit oli purettava nyt, koska julkisivun edessä aletaan tehdä maanrakennus- ja perustustöitä. Silloin ei enää pystytä tällaisia purkuja tekemään. Vanhat julkisivuvalaistukset pyritään hyödyntämään Naistenlahdessa jollain tavoin myös jatkossa.

Naistenlahden tontilta on purettu myös vanha varastona toiminut peltihalli. Uusi kevyen liikenteen laiturikin on jo asennettu.

Naistenlahti 2 ajettiin alas toukokuun lopussa. Laitoksessa alkoi juuri kesärevisio eli vuosihuolto, jotta laitos on jälleen toimintakunnossa, kun lämmityskausi syksyllä alkaa. Vuosihuollon aika hyödynnetään, ja aletaan rakentaa uutta Naistenlahti 3 -voimalaitosyksikköä, joka vuoden 2022 lopussa alkaa korvata Naistenlahti 2:n.

Kesäkuun alkupuolella alkavat vanhan betonisen lentotuhkasiilon purkutyöt. Uuden lentotuhkasiilon perustuksia aletaan tehdä myös välittömästi.

Sekä Naistenlahti 2:n vuosihuolto että Naistenlahti 3:n työmaa työllistävät paljon ulkopuolisia, joten lisääntyvään työvoimakäyttöön perustetaan parakkikylä Naistenlahteen juhannuksen tienoilla.