Siirry pääsisältöön

Naistenlahti 2 -voimalaitos ajetaan alas maaliskuun lopussa

24.2.2022

Alasajoon liittyvät prosessipuhdistukset voivat aiheuttaa melua lähiympäristöön.

Naistenlahti 3 helmikuisessa talviasussaan

Naistenlahdessa koetaan historian havinaa 30. maaliskuuta, kun yli 40-vuotias Naistenlahti 2 -voimalaitos ajetaan alas viimeisen kerran. Jo ensi lämmityskaudella otetaan käyttöön uusi Naistenlahti 3 -biovoimalaitos.  Alasajoon liittyviä prosessipuhdistuksia tehdään viikoilla 13−14. Työtä tehdään myös iltaisin ja viikonloppuisin. Imuautot voivat aiheuttaa melua lähiympäristöön.

Työmaan henkilöstövahvuus on nyt noin 370 työntekijää, mutta määrä on pienenemässä kesää kohti selvästi. Autopaikoitusongelmista Käpylässä olemme saaneet palautetta ja pyrkineet puuttumaan siihen monin tavoin. Parhaillaan urakoitsijoilla on täytettävänä logistiikkasuunnitelmat, joissa he kertovat, missä parkkeeraavat ja mitä suunnitelmia sen hallitsemiseksi heillä on. Pahoittelumme haitasta, jota autot ovat kapeilla teillä aiheuttaneet!

Maaliskuussa kattilalaitoksen ja reduktiorakennuksen asennukset jatkuvat, samoin sähkörakennuksen päällä letkusuodattimen asennus- ja eristystyöt. Naistenlahti 2:n sisä- ja ulkotiloissa tehdään putkistotöitä ja polttoaineen seulomorakennuksen rakennustyöt jatkuvat. Kuljetinsillan perustustyöt alkavat.

Rannan kevyen liikenteen väylä joudutaan sulkemaan maaliskuun aikana muutamaksi päiväksi korkealla tehtävän pellitystyön vuoksi. Tiedotamme aikataulusta tällä sivustolla, kun se tarkentuu.