Siirry pääsisältöön

Höyrykattilan ulospuhallukset aiheuttavat melua 25.7. lähtien

22.6.2022

Myös höyryn määrä ulkoilmassa tulee olemaan poikkeuksellisen suuri.

Naistenlahdessa oli kesäpäivän seisauksen päivänä näin kaunista.

Naistenlahti 3 -biovoimalaitoksen rakentaminen on edennyt uuden kattilalaitoksen osalta käyttöönottovaiheeseen. Tämä tarkoittaa sitä, että kattilalaitoksella tullaan heinä-elokuun aikana testaamaan polttimia, tehdään höyryputkistojen kemiallinen puhdistus sekä ulospuhallukset.

Kattilan ulospuhalluksilla höyryputkistosta poistetaan sinne kemiallisen puhdistuksen jälkeen mahdollisesti jäänyt kiintoaines. Ulospuhalluksessa höyry johdetaan putkistoa pitkin voimalaitoksen pihassa sijaitsevaan äänenvaimennuskonttiin. Kontista höyry johdetaan jäähdytettynä ulkoilmaan. Äänenvaimennuskontista huolimatta ulospuhalluksesta aiheutuva melu on merkittävän voimakasta. Myös höyryn määrä ulkoilmassa tulee olemaan poikkeuksellisen suuri. Höyryä muodostuu paljon, mutta se ei ole vaarallista.

Tämänhetkisen aikataulun mukaan ulospuhalluksia tullaan tekemään 25.7.–14.8.2022. Ulospuhallukset on suunniteltu suoritettavaksi seitsemänä päivänä per viikko. Tyypillisesti ulospuhallukset tehdään kahdesti päivässä: aamuisin kello 8–9 ja iltaisin kello 19–20. Näinä aikoina myös voimalaitoksen rannassa kulkevan kevyen liikenteen väylän ja laitureiden käyttöä joudutaan rajoittamaan ulospuhalluksesta aiheutuvan melun vuoksi. Kevyen liikenteen väylän käyttörajoitus pyritään pitämään mahdollisimman lyhyenä. 

Muita heinäkuun aikana tehtäviä töitä ovat mm. kattilan ensitulet ja polttimien viritys, kuljettimien asennuksia polttoaineen vastanotossa ja  asfaltointia. Lisäksi aloitetaan kattilarakennuksen julkisivutyöt.