Siirry pääsisältöön

Erikoiskuljetuksia saapuu Naistenlahteen

29.4.2021

Toukokuussa työtahti tiivistyy entisestään.

Ristikkopuominosturi on apuna isojen laitteiden nostoissa.

Voimalaitostyömaalle on juuri asennettu ristikkopuominosturi (kuvassa keltainen), jolla nostetaan toukokuun aikana paikoilleen useita kookkaita, erikoiskuljetuksina tulevia laitteita. Erikoiskuljetukset tulevat laitosalueelle yöaikaan. Ensimmäisenä työmaalle saapuu suuri syöttövesisäiliö 5. toukokuuta ja sen nosto tapahtuu samana päivänä. Syöttövesisäiliö on lähes 20 metriä pitkä, sen halkaisija on 4,2 m ja säiliön kuutiotilavuus on noin 250 m3.  Isojen laitteiden nostot suoritetaan päivävuorossa (klo 7-18). Kun ristikkopuominosturi toukokuun lopussa puretaan, alkaa sähkörakennuksen rakentaminen.

Työmaalla asennetaan kattilan teräsrunkoa ja seinäpaneeleita toukokuussa myös yöaikaan. Työmaalla tehdään töitä myös viikonloppuisin.

Polttoainekentällä voimalaitostontin eteläpäässä ovat purku- ja maanrakennustyöt alkaneet. Kentällä puretaan turpeen vastaanottoasemaa ja tehdään uuden seulomon paalutus- ja perustustöitä sekä uuden siilon maankaivuutöitä, paalutuksia sekä muotti- ja raudoitustöitä.

Naistenlahti 2 -voimalaitosyksikkö on käynnissä 28.5. saakka, jolloin alkaa sen vuosihuolto. Vuosihuolto lisää työntekijämäärää tontilla ja siksi työmaaparakkeja tullaan lisäämään tontin etelä- ja pohjoispäihin.

Rannan kevyen liikenteen väylä on saanut puuportit ja väylä tullaan avaamaan viikonloppuisin. Se on auki lauantaista klo 19 maanantaihin klo 05. Mikäli työmaalla on kuitenkin käynnissä väylän turvallista käyttöä estäviä työvaiheita, väylä joudutaan väliaikaisesti sulkemaan.